Conéixer el
Racó d´Ademús

El set és el número de la totalitat, de la perfecció, com els set dies de la setmana, els set graus celestials o les set esferes. Set són els pobles que formen esta comarca, amb els seus llogarets corresponents, encara que pels seus vincles i la seua cohesió componen, malgrat la diversitat de l’arquitectures i els paisatges, una història i una idiosincràsia comunes que és necessari conéixer.

L’enclavament del Racó d’Ademús, envoltat per terres de Conca i de Terol, oferix al visitant un ric patrimoni cultural i humà assentat sobre frondoses vegues d’interior i territoris d’alta muntanya mediterrània.
Esta és una terra de contrasts i d’encreuament de paisatges i cultures. Des de les exuberants vegues podem passar a l’alta muntanya creuant secans mediterranis i paisatges esteparis. La seua cultura reflectix també esta diversitat en trobar-se elements locals entrecreuats amb els valencians, aragonesos i castellans. A més del patrimoni cultural natural, el Racó d’Ademús posseïx una gastronomia rica que inclou plats com l’arròs empedrat, les farinetes o l’embotit.